Yli kaksi viikkoa kestävään kokoaikatyöhön

Aloittaessasi yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön hae ansiopäivärahaa viimeiseen työttömyyspäivään saakka. Mikäli työ alkaa maanantaina, hae ansiopäivärahaa sunnuntaihin asti.

  • Ilmoita työttömyytesi päättymisestä työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) ja merkitse yli kaksi viikkoa kestävän työn alkamispäivä hakemukseesi.
  • Halutessasi voit liittää hakemuksesi liitteeksi työsopimuksen, esimerkiksi jos työ on lyhytkestoinen. Työsopimuksen tai -todistuksen toimittaminen työttömyyskassalle on tarpeellista viimeistään palatessasi takaisin ansiopäivärahan hakijaksi. Työn päätyttyä ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistossa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi.
  • Tasan kaksi viikkoa tai alle kaksi viikkoa kestävä kokoaikatyö tai yksi tai useampi osa-aikatyö ei muuta ansiopäivärahan hakujaksoja. Ansiopäivärahahakemuksen liitteenä on tällöin esitettävä työsopimus ja palkkatiedot. Ilmoita satunnaisesta kokoaikatyöstäsi tai osa-aikatyöstäsi myös työ- ja elinkeinotoimistoon. Lisätietoja löydät alasivulta Osa-aikatyössä tai satunnaisessa työssä.

 

Päivitetty 25.5.2012